Wie zijn wijExcite Expertise is een flexibele organisatie die zijn diensten aanbiedt op de bouwkundige en civiele mark. Deze diensten zijn erop gericht risico’s en gebreken die in en om bouwwerken en -proces optreden, inzichtelijk te maken en vast te leggen.

Excite Expertise is in januari 2009 opgericht door ing. Jeroen Schouten. Jeroen is gecertificeerd Betontechnologisch Adviseur (BTA) en is daarnaast gespecialiseerd in non-destructieve meettechnieken.

Voordat hij Excite Expertise oprichtte, was Jeroen werkzaam bij een gerenomeerd ingenieursbureau. In zijn functie was hij onder andere verantwoordelijk voor inspectie, advies en non-destructief onderzoek van kunstwerken (beton, hout en staal), deed hij kwaliteitscontroles bij de bouw van windmolenfundaties van stalen windmolens en rapporteerde hij inspectieresultaten.

Jeroen heeft een diploma HTS Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam behaald. Daarnaast heeft hij diverse cursussen op het gebied van bouwkundige-/civiele- en betoninspectie afgerond, waaronder de Civil Inspection and Maintenance Course aan Shell University.